Rahvusvaheline koostööprojekt ESSA aitab välja töötada uue lähenemise tarkavara-arenduse õppele

Viimastel aastatel on digioskused muutunud üle Euroopa asuvate suurettevõtete jaoks üha olulisemaks ning lähituleviku tööjõuvajadusi arvestades on IKT-spetsialistide järele üha kasvav nõudlus. Euroopa Liidus on selgelt näha suurt lõhet ettevõtete vajaduste ja tööjõuturul pakutava vahel. Eriti teravalt saab välja tuua olukorra tarkavarateenuste spetsialistide ametikohtade täitmise juures.

Möödunud aasta detsembri alguses ellu kutsutud Euroopa tarkvaraalaste oskuste arendamise projekt ESSA soovib toetada Euroopa Liidu tarkvarasektorit. Eesmärk on luua kindel haridusalane raamistik, et koolitada tööjõuturu vajadustele vastavate teadmiste ja oskustega tarkvaraarendajaid.

Milliseid rolle, pädevusi ja oskusi me vajame?

  • Euroopa tarkvaraoskuste strateegia, mis põhineb turule suunatud vajaduste analüüsil. Selle põhjal on võimalik määrata ära konkreetsed lüngad tarkvaraalastes oskustes ja leida meetmed nende täitmiseks.
  • Kutsehariduskoolide ja koolitusprogrammide õppekavad ja kursusematerjalid, mis põhinevad praktilistel tarkvaraarenduse oskuste vajadustel.
  • Tarkvaraarendajate kogukonna loomine, mis võimaldab IKT-spetsialistidel omavahel jagada teadmisi, arusaamu ning tõsta teenuse kvaliteeti.

 

Euroopa Liidu tarkvaraarendajate tööjõuturu täiend- ja ümberõpe on võtmetähtsusega, et tulla toime digiajastu praeguste ja tulevaste väljakutsetega.

ESSA projekti tegemistega saad end kursis hoida ka sotsiaalmeedias – LinkedIn ja Twitter.

Samuti leiad rohkem infot projekti kodulehelt kodulehelt: https://www.softwareskills.eu

Tähelepanu! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.

Attention! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.

Внимание! Teie veebilehtiseja ei vasta kodulehe külastamiseks vajalikele nõuetele. Palun vahetage veebilehitsejat või seadet, millega te veebilehte sirvite.